Groene thee

 

CHINA MAO FENG
Deze speciale groene thee van de Zhejiang regio wordt slechts sinds eind 19e eeuw geteeld. Niettemin is deze thee in China zeer populair. Chinese theekenners appreciëren de zoete smaak en delicate lichtgroene limoenkleur. Deze specialiteit noemt men Mao Feng, vertaald harige tipjes door zijn dunne diepgroene bladeren, die op fijne speerpuntjes gelijken. Biologische thee.
€ 205/kg
Webshop: € 10,25/50gram

GUNPOWDER TEMPLE OF HEAVEN ORGANIC
Beste Gunpowder kwaliteit met een gelijk gerold donker groen blad, mild in smaak.
€ 60/kg
Webshop: € 3,00/50gram

JASMIN DRAGON PEARLS ORGANIC                                                                                                                                                                               Keizer van de jasmijnthees, enkel de fijne jonge groene blaadjes zijn met de hand geoogst en dan op de traditionele wijze met jasmijnbloesem gearomatiseerd gedurende enkele dagen. De bloesems worden elke dag vernieuwd zodat de blaadjes de intense jasmijn geur opnemen. De bloemengeur is zoet en prikkelt de zintuigen zonder overweldigend te zijn. De blaadjes zijn dan gerold met de hand om er zachte bolletjes/ parels van te maken. Mooie gouden kleur bij infusie. Deze thee laat je dromen van zee en lentebloesems.                                                                                             €290.00/kg                                                                                                                                                                                                Webshop:€ 14.50/50gram                                                                                                                                                       

CHINA GREEN JADE ORGANIC
De donkergroene mooie bladeren van deze thee zijn manueel tot bolletjes gerold. De thee heeft een mooie jade kleur. Deze thee is een typische lente thee die geplukt wordt als de dagen nog fris zijn. Zijn kruidig aroma zonder enige bitterheid laat de lente in je tas verschijnen.
€ 175/kg
Webshop: € 8,75/50gram

CHINA GREEN JASMIN ORGANIC                                                                                                                                                                            Biologische groene jasmijnthee op traditionele wijze met jasmijnbloesems gearomatiseerd gedurende enkele dagen. Heerlijke zachte thee met prikkelend bloemenaroma.                                                                                                         €75.00/kg                                                                                                                                                                                                                                    Webshop: € 3.75/50gram

CHINA CHUN MEE ORGANIC
Aromatische Chun Mee. Klassieke groene thee.
€ 40/kg
Webshop: € 2,00/50gram

CHINA GUNPOWDER GRADE1 ORGANIC
Biologische Gunpowder van hoge kwaliteit. Licht bittere afdronk.
€ 40/kg
Webshop: € 2,00/50gram

CHINA PI LO CHUN SPECIAL ORGANIC
Bio thee van hoge kwaliteit met een licht gedraaid blad. Veel zilverkleurige topjes en een aangename goudkleurige tas. Super heerlijke groene thee. Een aanrader.
€ 165/kg
Webshop: € 8,25/50gram

CHINA SENCHA GRADE 1 DAO REN FENG ORGANIC
Deze chinese Sencha is op de traditionele japanse methode bewerkt. Aangename zoete smaak en een geel-groene infusie.
€ 95/kg
Webshop: € 4,75/50gram

CHINA WUJUAN ORGANIC
Zachte groene biothee met een fijn blad en een heldere tas.
€ 65/kg
Webshop: € 3,25/50gram

CHINA EN SHI YU LU ORGANIC
Een zeldzame gestoomde chinese groene thee met een lichtjes gerold blad en een diepgroene kleur. De smaak kan zeker naast de Japanse Guyokuro geplaatst worden!
€ 75/kg
Webshop: € 3,75/50gram

KOREA JEJU SEJAK ORGANIC
Het Koreaanse eiland Jeju is ontstaan uit vulcanische activiteit en is in 2002 als Bioshere geregistreerd en tevens als UNESCO werelderfgoed in 2007.  De theestruiken groeien op dit eiland. Deze topthee wordt geproduceerd uit de vroege eerste pluk. Het fijne blad is gerold en de tas heeft een intens groene tot gele kleur. De smaak is zoet en licht notig. een droom voor elke tea expert en bovendien een top thee die met de beste Japanse thees kan concurreren. (ook in matcha versie te verkrijgen - zie Japanse thee)
€ 145/kg
Webshop: € 7,25/50gram

CHINA MIST AND CLOUD TEA
Deze vlotte en zoete groene biologische thee is geproduceerd in de groene theeprovincie Zhejiang. De speciale thee behekst elke theeliefhebber met zijn frisse en zoete smaak en de schitterende tas. De thee groeit op speciaal geselecteerde bergflanken op hoogtes waar de theestruiken omgeven worden door mistbanken en wolken.
€ 50/kg
Webshop: € 2,50/50gram

CHINA BANCHA ORGANIC
Typsische Bancha thee met grote lichtjes open bladeren. Lichtgroen tot gelige tas, milde smaak. De thee komt uit China en is volgens de Japanse standaard geproduceerd.
€ 30/kg
Webshop: € 3,00/50gram

GREEN DARJEELING NAGRI FARM ORGANIC
Darjeeling van de Nagri Farm theetuin uit de Rongbong vallei. De plantage heeft een enorm goede reputatie voor het produceren van groene thee. De ligging op een hoogte van een goede 1400 meter samen met het klimaat zijn ideaal en geven de specifieke karakteristieken aan deze thee. Het regelmatig blad met enkele tips geeft een
mooie citroengele kop met een rond en zacht karakter.
€ 70/kg
Webshop: € 3,50/50gram

RWANDA GREEN RUREKI ORGANIC
Deze Bio groene thee wordt op een hoogte van 1800 meter geteeld. Langblijvend spinazie achtig aroma.
€ 45/kg
Webshop: € 2,50/50gram

FIN HO GREEN                                                                                                                                                                                                      Biologische Fair Trade thee uit Vietnam van de Red Dzao families. Deze thee wordt ook wel de Snow Shan Tea genoemd en bestaat uit 1 knop en 3 bladeren per takje. Bij het komen van de lente worden de knopjes bedekt met een zachte laag witte dauw, vandaar de benaming Snow Shan tea in de volksmond. de infusie heeft een heldere groene kleur, verzacht met een gouden schijn van wilde honing. Een bloemig honing aroma met aangename zoete toon.     €65.00/kg                                                                                                                                                                                                                                    Webshop: € 3.25/50gram